elenfrdeitru

logoCW1

Live Radios

Λογότυπο

Κερκυραϊκός Οδηγός Διασκέδασης, Events, Πολιτιστικά, Εκδηλώσεις, Θέατρο, Σινεμά, Φεστιβάλ, Συναυλίες, Φαγητό ...Κέρκυρα | CorfuWall.gr

Μπορείτε να κατεβάσετε το λογότυπο μας και να το προσθέσετε στις αφίσες σας πατώντας εδώ.

Σχετικά

To Corfu Wall, ο Κερκυραϊκός οδηγός διασκέδασης, παρουσιάζει με μοναδικό και καλαίσθητο τρόπο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και των events της Κέρκυρας.

Συνεχή ενημέρωση για όλα τα party με γνωστούς έλληνες και ξένους dj, mainstream μουσική, έντεχνες, ρεμπέτικες, λαϊκές και παραδοσιακές βραδιές ζωντανής μουσικής, πολιτιστικά δρώμενα, συναυλίες, θέατρο, χορό, και την εναλλακτική σκηνή της Κέρκυρας μέσα από τους πολυχώρους και τα φεστιβάλ.

Μείνετε μαζί μας, η ιστοσελίδα μας θα εμπλουτίζεται καθημερινά με μαγαζιά, events και επιλογές διασκέδασης.

Επισκέπτες

Η φιλοσοφία μας στηρίζεται στη λειτουργικότητα της σελίδας η οποία επιτρέπει εύκολη και γρήγορη ενημέρωση για όλους με ένα κλικ για να μη χάνετε ποτέ πληροφορία.

Η περιήγηση απλή…Στην αρχική σελίδα παρουσιάζονται τα events της ημέρας που διανύουμε - για περισσότερες πληροφορίες, κλικάρετε πάνω στην κάθε αφίσα.

Περιηγηθείτε είτε μέσω του κεντρικού μενού επιλέγοντας τα αγαπημένα σας μαγαζιά ή μπορείτε να κάνετε αναζήτηση με τις "Επιλογές Διασκέδασης" και το “Πρόγραμμα της Εβδομάδας” αριστερά της σελίδας.

Επαγγελματίες

Κάντε τους χρήστες μας… πελάτες σας

Το Corfu Wall αναγνωρίζοντας την ανάγκη για έναν ολοκληρωμένο Κερκυραϊκό οδηγό διασκέδασης προσφέρει έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο προβολής και παρουσίασης των εκδηλώσεων και των events της επιχείρησης σας.

Προσελκύστε εύκολα και άμεσα νέους επισκέπτες. Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 6932474808 ή μέσω του email μας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο διαφήμισης της επιχείρησης σας.

Επικοινωνία

Για οποιοδήποτε σχόλιο ή πληροφορία σχετικά με το Corfuwall.gr μή διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας.

Tηλέφωνο CorfuWall.gr: 6932474808

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!

Aφιέρωμα για τους λάτρεις της μπύρας με τον Ανδρέα Διαμαντόπουλο
Diver Beer Restaurant Κέρκυρα

 

~ Νατάσα Λιτσαρδοπούλου

 

Diver Beer Restaurant 0

 


Συναντήσαμε τον Ανδρέα Διαμαντόπουλο ιδιοκτήτη της Μπυραρίας Diver Beer και λάτρη της μπύρας και μιλήσαμε για μπύρες και ειδικότερα για φρέσκες ελληνικές μπύρες από μικρές ζυθοποιίες.


Eνα άρθρο αφιέρωμα για τους λάτρεις της μπύρας και όχι μόνο


Ελληνικές Μπύρες
Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια άνθηση στο χώρο της ζυθοποιίας στην Ελλάδα. Μπορεί η κρίση να επηρέασε αρνητικά τους περισσότερους τομείς της ζωής μας αλλά αν μπορούμε να αναφέρουμε κάτι καλό από αυτή την κατάσταση, είναι η επιστροφή στη γεωργία αλλά και την παραγωγή αγαθών. Μαζί με αυτά άνθισαν και οι πωλήσεις στις ελληνικές μπύρες!


Ενδεικτικά η πρώτη ελληνική μικροζυθοποιεία ήταν η Craft Microbrewery, που ιδρύθηκε το 1997. Η Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιεία ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2006, ενώ η Septem Microbrewery λειτούργησε το 2009. Η Ζέος παρήγαγε την πρώτη ελληνική μπύρα σε πλαστική φιάλη το 1999. Η Volkan άνοιξε τις πόρτες με την Volkan Black το 2012, ενώ στη Σαντορίνη η Donkey λειτούργησε το 2011.


Επιπλέον πολλές από τις ζυθοποιίες που μέχρι τώρα διακινόντουσαν κυρίως στην τοπική τους αγορά έχουν ανοίξει τα φτερά τους και φτάνουν και σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα. Πλέον η χώρα μας απαριθμεί πολλές και διαφορετικές μπύρες για όλα τα γούστα.


Brinks Beer (Κρήτη)
Berlin (Αταλάντη)
Corfu Beer (Κέρκυρα)
Διώνη (Πάτρα)
Delphi Beer (Χαλκίδα)
Donkey (Σαντορίνη)
Έζα ζ (Αταλάντη)
ΖΕΟΣ (Άργος)
Θεσσαλική Ζήτα/Θήτα (Θεσσαλική Ζυθοποιία)
Magnus Magister (Ρόδος)
ΝΕΔΑ (Μεσσηνία)
Νήσος
Pils Hellas (Αταλάντη)
Septem (Εύβοια)
Volkan (Σαντορίνη)
Βεργίνα (Μακεδονία) ( Σέρρες)
Φρέσκια Μπύρα Χίου (Χίος)
Χάρμα (Κρήτη)

 

Κερκυραϊκή Ζυθοποιία


Η Κερκυραϊκή Ζυθοποιία ιδρύθηκε το 2006 από τον Σπύρο και το γιο του Θανάση Καλούδη. Όραμα τους ήταν να δημιουργήσουν ένα καταναλωτικό αγαθό με τοπικό χαρακτήρα που θα απευθύνεται στους εκπαιδευμένους με παιδεία μπύρας, επισκέπτες, αλλά και τους κατοίκους του νησιού της Κέρκυρας. Το 2009 βγήκαν δυναμικά με τα πρώτα προϊόντα τους στην αγορά.

 

Diver Beer Restaurant corfubeer CorfuWall Application - Android & iphone

 

Η επένδυση έφθασε το ένα εκατ. ευρώ (τα 160.000 ευρώ από επιδότηση και τα υπόλοιπα από ίδια κεφάλαια και τραπεζικό δανεισμό), η δε λειτουργία της ξεκίνησε μέσα στην κρίση (το 2009) με παραγωγή 80.000 φιαλών, εβδομήντα χιλιάδες ευρώ τζίρο και τρεις εργαζόμενους.


Το 2012 η παραγωγή φθάνει τις 500.000 φιάλες (στο μισό εκατομμύριο ο τζίρος), ενώ πραγματοποίησε επενδύσεις για την αύξηση της παραγωγής.


Η πιο σημαντική διάκριση για τη ζυθοποιία ήρθε το 2013 όπου στο δημοφιλές φεστιβάλ μπίρας International Real Ale Festival 2013 που διοργάνωσε η μεγαλύτερη αλυσίδα pub της Βρετανίας, Wetherspoon, δεν είχε καν ανακοινώσει επίσημα τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, αλλά οι υπεύθυνοι ενημέρωσαν τον Σπ. Καλούδη ότι η Corfu Beer ήταν ανάμεσα στις πρώτες θέσεις.


Μπύρα Brink’s


Η μπύρα Brink’s ξεκινάει το χτίσιμο της το 2001 οπότε και ολοκληρώνονται οι εργασίες στα κτήρια τους οι οποίες είχαν ξεκινήσει λίγα χρόνια πριν. Πολλοί τη γνωρίσαμε ως Ρεθυμνιακή αλλά ο νόμος περί ζύθου δεν προβλέπει ονομασία προέλευσης. Η πρώτη παραγωγή ξεκίνησε την 31/8/2001 και σύντομα η πρώτη βιολογική μπύρα στην Ελλάδα ήταν έτοιμη, μετά από πολλές περιπέτειες, σε ζυθοποιείο χωρίς κουφώματα, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα (με μία παλιά και μικρή γεννήτρια) και χωρίς τον κατάλληλο ψυκτικό εξοπλισμό ( η δεξαμενή ψύχθηκε με παγάκια).

 

Diver Beer Restaurant brinks CorfuWall Application - Android & iphone

 


Όπως διαβάζουμε στο site της ζυθποιίας ο πρώτος χειμώνας ήταν πολύ δύσκολος. “Οι πωλήσεις τους πρώτους μήνες του χρόνου κατά μέσο όρο ήταν λιγότερο από 100 λίτρα! Η εμφιάλωση γίνεται με ένα ημι-αυτόματο εμφιαλωτήριο, και εννοείται ότι κλείνουμε τα μπουκάλια με το χέρι. Κολλάμε τις ετικέτες μία-μία απλώνοντας κόλλα ταπετσαρίας με πινέλο. Οι φιάλες που επιστρέφονται (από την αρχή είχαμε αποφασίσει ότι μόνον επιστρεφόμενες θα είναι οι φιάλες για περιβαλλοντικούς λόγους) καθαρίζονται με περιστρεφόμενες βούρτσες.”


Στις ετικέτες εξελισσόμαστε(!) και περνάμε από το στάδιο του «πινέλο-κόλλα» σε ένα μεταχειρισμένο «μουσειακό μηχάνημα»…με δυναμικότητα 1400 φιαλών ανά ώρα. Την ίδια χρονιά αγοράζουμε και ένα μικρό πλυντήριο φιαλών με μέγιστη δυναμικότητα 1500 φιάλες ανά ώρα. Επίσης, διπλασιάζουμε την δυναμικότητα των δεξαμενών ζύμωσης-ωρίμανσης.”


H μπύρα Brink’s φτιάχνεται με πίστη στο Γερμανικό νόμο του 1516, περι “καθαρότητας της μπύρας” και περιέχει εκτός από νερό, μόνο προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας.


Μπύρα Delphi

H μπύρα Delphi πήρε το όνομα της από τους Δελφούς, που ήταν ο ομφαλός της γης, κατά τους αρχαίους Έλληνες, ένα από το σημαντικότερα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και απίστευτου φυσικού κάλλους που αποτελεί ένα παγκόσμιο πόλο έλξης.

 

Diver Beer Restaurant delphi CorfuWall Application - Android & iphone

 


Η Delphi Beer είναι το πρώτο προϊόν της εταιρίας ΕΛΙΞΗ Α.Ε., το οποίο διατίθεται στην Ελληνική αγορά από το καλοκαίρι του 2013, ενώ ήδη εξάγεται και στις ΗΠΑ.


Η Delphi Beer είναι μία μεσογειακή μπύρα, Pilsner, ξανθιά, μη παστεριωμένη, διπλής ζύμωσης που ζυμώνεται με τον παραδοσιακό τρόπο στο μπουκάλι. Έχει χαρακτηριστική γεύση, ιδιαίτερα αρωματική, με ελαφριά επίγευση, πικρή αλλά ευχάριστη, που συνοδεύεται από ένα αίσθημα φρέσκιας βύνης. Κυριαρχούν τα αρώματα της ακακίας και του άνθους πορτοκαλιάς σε ισορροπία με το λεπτό άρωμα λυκίσκου.


Donkey

Μπορεί ο Γιάννης Παρασκευόπουλος να είναι οινολόγος – οινοπαραγωγός, αλλά τυχαίνει να λατρεύει εξίσου και την μπύρα. Για χρόνια αυτό που τον απασχολούσε είναι πόσο βαρετός και άχρωμος είναι ο κόσμος της Ελληνικής μπύρας lager.

 

Diver Beer Restaurant donkey CorfuWall Application - Android & iphone

 


Το 2011 με πρωτοβουλία του Bοban Krunic από τη Σερβία που θα αναλάμβανε τη διεκπεραίωση της ζυθοποίησης (καθότι και στην πατρίδα του η δουλειά του ήταν brew master) αποφασίζουν με άλλα δύο άτομα να δημιουργήσουν γεύσεις που δεν υπήρχαν μέχρι τότε στις τάξεις της εγχώριας μπύρας. Μαζί τους με άριστες γνώσεις στον τομέα του οίνου και των γεύσεων, ο οινέμπορος και home brewer aficionado Steve Daniel και η Αμερικανίδα Majda Anderson η οποία έχει αναλάβει την διεύθυνση της εταιρίας.


Δίπλα ακριβώς από την οινοποιία του Γιάννη Παρασκευόπουλου, δημιουργείται η ζυθοποιία Santorini brewing company με σήμα κατατεθέν το γνωστό σε όλους γάιδαρο. Η παρέα έχοντας αποκτήσει σύγχρονο εξοπλισμό από την Αυστρία, καταλήγει έπειτα από πειραματισμούς και αλχημείες σε δύο πολύ διαφορετικές από τα συνηθισμένα συνταγές. Οι ετικέτες της ζυθοποιίας είναι η Yellow Donkey ή αλλιώς ο Κίτρινος Γάιδαρος και ο Κόκκινος αδερφός η Red Donkey. Και οι δύο είναι απαστερίωτες και αφιλτράριστες, η πρώτη φτιαγμένη από τις ποικιλίες λυκίσκων Motueka της Νέας Ζηλανδίας, Cascade του Oregon και Aurora από τη Σλοβακία. Η δεύτερη περιλαμβάνει λυκίσκους Aulora and Styrian golding από Σλοβενία μαζί με Citra and Nelson Sauvin από τη Νέα Ζηλανδία. Οι επιλεγμένες βύνες είναι από ποικιλίες Γερμανίας και Αυστρίας (περιοχές που γνωρίζουν καλά τι εστί βύνη) και η μαγιά προέρχεται από Βέλγιο και Αμερική ενώ αναφέρεται ως ειδικού τύπου. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό όμως που αναγάγει αυτές τις δύο ετικέτες σε μια κατηγορία ξεχωριστή -ας την ονομάσουμε lagered ale- και που κατέχει τη δροσιστικότητα της ξανθιάς βυθοζύμωτης και τα αρωματικά στοιχεία της αφροζύμωτης συνταγής, δεν είναι μόνο οι πολύ προσεγμένες και ποιοτικές επιλογές σε βύνη, λυκίσκο, μαγιά αλλά και στο νερό της περιοχής όπου λόγω ηφαιστειογενών συνθηκών, είναι διαφορετικό από τα συνηθισμένα με ιδιαίτερη σκληρότητα στην περιεκτικότητα μεταλλικών στοιχείων και συνδράμει αποτελεσματικά στην γευστικότητα του τελικού αποτελέσματος.

 

Τέλος, η ζυθοποιία έχει ξεκινήσει ήδη την παραγωγή ετικετών περιορισμένων ποσοτήτων από ενδιαφέρουσες συνταγές που ανακαλύφθηκαν και οι οποίες όπως μας υποσχέθηκαν και οι ίδιοι θα αυξάνονται συνεχώς με τον καιρό. Το όνομα της πρώτης είναι Crazy Donkey η οποία χαρακτηρίζεται ως αυθεντική Indian Pale Ale (IPA), κατά τη διάρκεια ζύμωσης προστέθηκε μούστος από Ασύρτικο και έχει IBU(International Bitterness Unit ελλ. Διεθνής Μονάδα Μέτρησης Πικρής Γεύσης) 50, όταν η Red είναι στο 26 και η Yellow μόλις 19.

 

Θεσσαλική Ζυθοποιία


Η Θεσσαλική Ζυθοποιία είναι ακόμα μια νέα ζυθοποιία που άνοιξε τις πύλες της μέσα στα δύο τελευταία χρόνια και με τις νέες της ετικέτες ήρθε να αυξήσει ακόμα περισσότερο τις μπύρες ελληνικής παραγωγής. Οι νέες μπύρες της Θεσσαλικής Ζυθοποιίας είναι φτιαγμένες με μεράκι και με τα καλύτερα υλικά. Χρησιμοποιώντας δικές της μοναδικές συνταγές και ανθρώπους με γνώση χρόνων στη ζυθοποίηση, παρουσίασε τις δύο πρώτες μπύρες της στην Ελληνική αγορά. Στόχος της Θεσσαλικής ζυθοποιίας είναι να δώσει στον καταναλωτή ένα ποιοτικό και ξεχωριστό προϊόν.

 

Diver Beer Restaurant thessaliki CorfuWall Application - Android & iphone

 


Ζήτα: μπύρα με ιδιαίτερο χαρακτήρα, αρωματική, ευχάριστη πικράδα, αλλά και δροσιστική. Κατάλληλη να πίνετε χωρίς συνοδεία μεζέ ή φαγητού, σε κάποια στιγμή που θέλουμε να ηρεμήσουμε απολαμβάνοντας το ποτό μας.


Θήτα: μπύρα με καθαρή γεύση και οσμή, δροσιστική με κρυστάλλινη ξανθιά όψη, δίνει ευχαρίστηση σε ουρανίσκο, μύτη, μάτια. Κατάλληλη να συνοδέψει μεζέ και φαγητό.


Magnus Magister

Η Ζυθοποιία Magnus Magister με έδρα το νησί της Ρόδου έχει καταφέρει να εδραιωθεί στην ελληνική επικράτεια δημιουργώντας μια μπύρα με πολύ ξεχωριστή γεύση. Το όνομα της μπύρας Magnus Magister, σημαίνει Μεγάλος Μάγιστρος, αναφέρεται δε στην ιστορική περίοδο των Ιπποτών της Ρόδου και δηλώνει το ανώτατο αξίωμα της ιεραρχίας, του πρώτου των πρώτων. Με αυτό το όνομα η εταιρεία εκφράζει το όραμά της να γίνει η πρώτη σε επιλογή μπύρα της αγοράς.

 

Diver Beer Restaurant magnus CorfuWall Application - Android & iphone

 


Οι μπύρες της ζυθοποιίας παράγεται στο εργοστάσιο της «Παπαδημητρίου Εμμ. Α.Ε.», στην περιοχή Δαματριά της Ρόδου, με προδιαγραφές HACCP και ISO, γερμανικό εξοπλισμό, γερμανικές πρώτες ύλες, γερμανό Brewmaster και σύμφωνα με τις προδιαγραφές καθαριότητας που ορίζει η γερμανική νομοθεσία.
Η Magnus Magister το κατ’ εξοχήν προϊόν της εταιρίας, είναι μια εξαιρετικής ποιότητας μπύρα τύπου Premium Lager, η οποία παράγεται με παραδοσιακό τρόπο ζυθοποίησης, χωρίς την προσθήκη συντηρητικών ή άλλων πρόσθετων ουσιών.

 

ΝΗΣΟΣ

Η δεύτερη Κυκλαδίτικη μικροζυθοποιία είναι γεγονός απλό τις αρχές του 2013 στην Τήνο, έπειτα από τον Σαντορινιό γάιδαρο (Yellow και Red Donkey). Οι Μάγια Τσόκλη, δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, ο Αλέξανδρος Κουρής που γνωρίζει όσο λίγοι τον χώρο του τουρισμού μέσα από σειρά ερευνών και οι βασικοί μέτοχοι Ελίνα και Κωστής Δάλλας έβαλαν όλοι μαζί την τέχνη και το μεράκι τους και δημιούργησαν την μπύρα ΝΗΣΟΣ φιλοδοξώντας να γίνουν πρότυπο, τόσο ως προϊόν τοπικής παραγωγής, όσο και ως παράδειγμα περιφερειακής παραγωγικής επένδυσης.

 

Diver Beer Restaurant nisos CorfuWall Application - Android & iphone

 

Για την παραγωγή της πρώτης ετικέτας της Μικροζυθοποιίας Κυκλάδων στην Τήνο διαλέγονται συστατικά της υψηλότερης δυνατής ποιότητας, βύνη, λυκίσκος και μαγιά όπου σε συνδυασμό με την τελειότητα στη διαδικασία παραγωγής με εξοπλισμό σύγχρονο από 4 διαφορετικές ηπείρους, γεννιέται η μπύρα ΝΗΣΟΣ κατηγορίας pilsner με κρυστάλλινο σώμα, πλούσια γεύση και άρωμα.
Η παραγωγή της είναι μικρή καθότι απαστερίωτη, 100% φυσική χωρίς συντηρητικά και έχει ξεκινήσει να διανέμεται και στα σουπερ μάρκετ (ΑΒ Βασιλόπουλος).

 

Septem

Septem στα λατινικά σημαίνει επτά, που είναι ο αριθμός της δημιουργίας! Αποτέλεσε έμπνευση για την εταιρεία, καθώς κάθε τύπος μπύρας φέρει το όνομα μιας διαφορετικής ημέρας. Στο Ωρολόγιο Εύβοιας, δημιουργήθηκε από τον χημικό – οινολόγο Σοφοκλή Παναγιώτου και τον οικονομολόγο Γεώργιο Παναγιώτου η πρότυπη Μικροζυθοποιία Septem, η οποία ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2009, τη διάθεση φρέσκιας, μη παστεριωμένης μπύρας.

 

Diver Beer Restaurant septem CorfuWall Application - Android & iphone

 

Η μικροζυθοποιία Septem είναι από τις λίγες που έχουν πολλές διαφορετικές ετικέτες ενώ πρέπει να παραδεχτούμε ότι δοκιμάζει πολλά νέα ενδιαφέροντα πράγματα που ευτυχώς βρίσκουν αντίκτυπο και στην ελληνική αγορά. Η ζυθοποιία δίνει ιδιαίτερη βάση στη γεύση και γι’αυτό καμία ετικέτα της δεν είναι κάποιου συμβατικού στυλ. Πιστεύουν ότι τα υλικά της μπύρας πρέπει να πίνονται φρέσκα και όχι να παλαιώνονται όπως στο κρασί και γι’ αυτό παράγει μόνο φρέσκια μπύρα.


Volkan Beer


Η Volkan Beer, η ελληνική νησιώτικη μπύρα, όπως λανσαρίστηκε από την πρώτη μέρα της στην αγορά είναι μια Σαντορινιά μπύρα με εμπνευστή και ιδιοκτήτη τον Πίτερ Νομικό. Ο Πίτερ Νομικός είναι απόγονος πέντε γενεών Σαντορινιών οινοποιών, επιχειρηματικό στέλεχος και ιδρυτής του μη κερδοσκοπικού φορέα Greece Debt Free Inc., που δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό τη μείωση του εθνικού μας χρέους σε βιώσιμα επίπεδα. Σε αυτό έχει βασιστεί και ένα μεγάλο μέρος της καμπάνιας της ζυθοποιίας. Πιο συγκεκριμένα η Volkan συνεισφέρει το 50% των κερδών της για τη μείωση του Ελληνικού εθνικού χρέους. Η μπύρα είναι το πρώτο διεθνώς πιστοποιημένο προϊόν Greece Debt Free™.

 

Diver Beer Restaurant volkan CorfuWall Application - Android & iphone

 


Όπως αφηγείται ο ίδιος ο κύριος Νομικός “ Τον χειμώνα του 2011, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής μου στο νησί, συνέλαβα την ιδέα της δημιουργίας μιας αυθεντικής σαντορινιάς μάρκας, κάτι που τόσο εγώ όσο και οι κάτοικοι του νησιού επιθυμούσαμε εδώ και χρόνια. Στη Σαντορίνη, λόγω του ξεχωριστού κλίματος και του ηφαιστειογενούς εδάφους, αναπτύσσονται μοναδικά προϊόντα με σπάνιες και έντονες γεύσεις. Ως απόγονος πέμπτης γενιάς οινοπαραγωγών της Σαντορίνης, γνωρίζω πολλές από τις κρυφές παραδοσιακές γεύσεις του νησιού και των γύρω περιοχών και έτσι αποφάσισα να δημιουργήσω ένα εξαιρετικό, πρωτότυπο προϊόν που θα μπορούσε να εμπνεύσει τους ανθρώπους, αλλά και να τους συστήσει μοναδικά ντόπια προϊόντα και εγχώριες παραδόσεις. Η πρωτοποριακή αυτή ιδέα επιδιώκει να δώσει το έναυσμα και σε άλλους Έλληνες παραγωγούς να δημιουργήσουν υψηλής ποιότητας προϊόντα για εξαγωγή, υποστηρίζοντας την πλούσια αγροτική κληρονομιά της Ελλάδας.”

 

Μεγάλο βάρος ρίχνει η ζυθοποιία όμως και στα υλικά τα οποία χρησιμοποιεί στηρίζοντας με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τη νησιωτική παραγωγή. Με λίγα λόγια η Volkan μαζεύει όλα τα ιδιαίτερα αρώματα και προϊόντα από τα γύρω νησιά και προσπαθεί να τα εντάξει στις συνταγές της.


• Μέλι Σαντορίνης
• Κίτρο Νάξου
• Φίλτρο Ηφαιστειακής Πέτρας


Voreia

Πριν από αρκετά χρόνια στη γραφική πόλη των Σερρών ιδρύθηκε η πρώτη αλλαντοποιία, ο ιδιοκτήτης της οποίας είχε την ιδέα να ανοίξει και μια μπυραρία ώστε να μάθει η κοινωνία των Σερρών να συνδυάζει τη μπύρα με τον καλύτερο μεζέ της, τα αλλαντικά. Αυτός ήταν ο Ιωάννης Μαρμαρέλλης, ο υιός του οποίου, Χρήστος Μαρμαρέλλης, μεγάλωσε την εταιρεία και έκανε γνωστά σε όλη την Ελλάδα τα προϊόντα της, καθιερώνοντας το σαλάμι Σερρών. Το 2013 ο Γιάννης Μαρμαρέλλης, ο υιός του Χρήστου, αποφάσισε να αλλάξει την ιστορία και να εισχωρήσει στον κόσμο της μπύρας, ιδρύοντας τελικά την δική του μικροζυθοποιεία. Ρόλο στην απόφαση του αυτή έπαιξαν τα βιώματα του από την επιχείρηση του πατέρα και η αγάπη του για την μπύρα.

 

Diver Beer Restaurant voreia CorfuWall Application - Android & iphone

 


Η φιλοσοφία που ήθελε να μεταλαμπαδεύσει στο προσωπικό της Σερραϊκής μικροζυθοποιίας εστιάζεται στην παραγωγή φρέσκιας, απαστερίωτης μπύρας υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών, με χρήση αποκλειστικά αγνών υλικών και με άξονα τη μικρή παραγωγή και όχι τη μαζικότητα.


Έτσι, δημιουργείται μια ομάδα ανθρώπων με κοινά οράματα και φιλοσοφία, συνεργάζονται και δημιουργούν τη μπύρα VOREIA. Οι στόχοι από την στιγμή που ξεκίνησε το εγχείρημα δεν περιορίζονταν μόνο στην εγχώρια αγορά αλλά και στις εξαγωγές. Οι πρώτες ετικέτες που κυκλοφορούν ήδη από τον Απρίλιο είναι η VOREIA Pilsner και η VOREIA I.P.A.


H VOREIA Pilsner είναι μια μπύρα με χαρακτηριστικά Αμερικανικής Pils. Διακριτική πικράδα, αρώματα λουλουδιών και εσπεριδοειδών και πολύ ευχάριστη και ισορροπημένη επίγευση συνθέτουν τις βάσεις για μια πραγματικά απολαυστική μπύρα. Το χρώμα της είναι χρυσό και το αλκοόλ της στο συνηθισμένο για την κατηγορία επίπεδο των 5 βαθμών.


Από την άλλη, η δεύτερη συνταγή ήταν στα ίδια αυστηρά ποιοτικά πλαίσια σε μια κατηγορία όπου στην Ελληνική αγορά δεν συναντούμε ιδιαίτερα. Η Voreia IPA, μια αυθεντική India Pale Ale η οποία περιλαμβάνει γενναίες προσθήκες Αμερικανικού λυκίσκου με αρώματα εσπεριδοειδών και τροπικών φρούτων και τρία διαφορετικά είδη βύνης. Έχει κεχριμπαρένιο χρώμα, μεγάλης διάρκειας επίγευση και 7% αλκοόλ. Όσον αφορά τη γεύση της, ο συνδυασμός εσπεριδοειδών με μια διακριτική καραμέλα από τις βύνες, δημιουργεί μια απαλή αίσθηση στον ουρανίσκο σίγουρα ιδιαίτερη και σπάνια. Όπως άλλωστε αναφέραμε ξανά, η αυθεντική Ελληνική μπύρα κατηγορίας IPA είναι “πολυτέλεια” και αξίζει να τη δοκιμάσετε.


Τα καλά νέα είναι ότι η Siris MicroBrewery ήδη μετά από ένα τρίμηνο παρουσίας συνεχίζει να εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς, γεγονός που ανάγκασε την εταιρεία να αυξήσει την παραγωγική της ικανότητα. Ήδη, μετά την επιτυχία της με τις δύο πρώτες ετικέτες, προχωράει η διαδικασία των εξαγωγών και ετοιμάζονται νέα πρωτοποριακά προϊόντα, τα οποία έρχονται από το Βορρά για να εντυπωσιάσουν…


Φρέσκια Μπύρα Χίου


Η Φρέσκια Μπύρα Χίου ξεκίνησε την επίσημη παραγωγή και εμφιάλωση της το 2012 και αποτελεί μια από τις ελάχιστες φρέσκιες μπύρες στην αγορά. Η εμφιάλωση της γίνεται πάντα αφιλτράριστη και απαστερίωτη για να διατηρεί όλη τη γεύση και τα χαρακτηριστικά μιας πραγματικής μπύρας. Η δραστηριότητα ξεκίνησε δύο χρόνια νωρίτερα οπότε και ιδρύθηκε η μικροζυθοποιία με διακριτικό τίτλο “Ζυθοποιία Χίου”.

 

Diver Beer Restaurant xios CorfuWall Application - Android & iphone

 


Το 2011 διαμορφώθηκε και ο αντίστοιχος χώρος στην περιοχή του Κάμπου της Χίου ενώ τα τελευταία χρόνια η επιχείρηση μεγαλώνει και επεκτείνεται. Τον Σεπτέμβριο του 2012 ξεκίνησε την “εξαγωγή” της μπύρας και εκτός Χίου, σε επιλεγμένα σημεία στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλο, Πάτρα, Καλαμάτα κτλ.)

 

Χάρμα
Η δεύτερη κατά σειρά ζυθοποιία στην Κρήτη ήρθε να προστεθεί στον χάρτη της ελληνικής ζυθοποιίας. Η Χάρμα που παράγεται από τη Χανιώτικη βιοτεχνία παραγωγής μπύρας, με το διακριτικό τίτλο ‘ Κρητική Ζυθοποιία’, δημιουργήθηκε το 2007, με έδρα το Ζουνάκι Κυδωνίας Χανίων.
Όπως αναφέρεται στο επίσημο site τον εξοπλισμό παραγωγής κατασκεύασε και εγκατέστησε Γερμανική εταιρεία με μεγάλη εμπειρία στη ζυθοποιία ενώ, την τεχνογνωσία μετέδωσε αναγνωρισμένος Γερμανός ζυθοποιός. Η μονάδα παραγωγής είναι ακόμα σχετικά με περιορισμένη δυναμικότητα παραγωγής.

 

Diver Beer Restaurant xarma CorfuWall Application - Android & iphone

 

Οι πρώτες ύλες για την παραγωγή: βύνη, λυκίσκος, μαγιά, εισάγονται από τη Γερμανία, είναι άριστης ποιότητας και συμπληρώνονται με το κρυστάλλινο και γευστικό νερό από τους πρόποδες των Λευκών Ορέων.

Η παραγωγή ακολουθεί το Γερμανικό νόμο του 1516 ‘περί Αγνότητας του Ζύθου’ ,ο οποίος ορίζει ρητά τη διαδικασία ζυθοποίησης και τις επιτρεπτές πρώτες ύλες.

 

Λίγα λόγια για το Diver Beer Restaurant στο κέντρο της Κέρκυρας

΄

Diver Beer Restaurant 1


Συνδυάζει την ατμόσφαιρα της αυθεντικής Γερμανικής μπυραρίας και του Γαλλικούbistro .Το ξύλο , η πέτρα , το φως των κεριών, ο cozy μικρός και ζεστός χώρος συνηγορούν για ένα απολαυστικό δείπνο για μεγάλες παρέες η τετ-α-τετ συνευρέσεις . Με 60 ετικέτες μπύρας και 5 drafts ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς γνώστες της μπίρας . Καταπληκτικά τα ψητά του , specialite το κότσι με 7 μπαχαρικά μαγειρεμένο με μαύρη μπίρα , τα αυθεντικά παραδοσιακά λουκάνικα το εκπληκτικό t-bone steak , τα spare ribs , η τεράστια σταυλίσια μπριζόλα , ρωτήστε τους για κυνήγι αγριόχοιρο , απολαύστε φιλέτα diavola και αλά κρεμ και μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το burger του με το τεράστιο χειροποίητο μοσχαρίσιο μπιφτέκι των 200 gr.


Οι σωστά παγωμένες - μπύρες , ξανθές , μαύρες κόκκινες θολές και σπάνιες μοναστηριακές ρέουν άφθονες σε ειδικά ποτήρια , γυάλινες μπότες του 1 λίτρου , σωλήνες – βαρελάκια των 3 και 5 λίτρων που έρχονται στο τραπέζι σας για να “γεμίζετε” κατά βούληση η σε ποτήρια πάνω σε ξύλινη βάση του 1 μέτρου.

 

Εάν το μεγάλο γεύμα ξεκινά με γαρίδες κοκτέιλ δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα πιο όμορφο από τα ανθώδη αρώματα μιας IndiaPaleAle (ΙΡΑ) να συμπληρώνουν την γεύση των γαρίδων και την πικράδα της να κόβει και να ισορροπεί την δυνατή γεύση της σάλτσας με μοναδικό τρόπο. Οι αγγλικές και αμερικανικές εδώ έχουν τον λόγο όπως οι Jaipur (5,9%), Fuller’s India Pale Ale (5,3%), Brewdog PunkIPA (5,6%), Snake Dog IPA (5,8%), Siren Soundwave (5,6%) και η ελληνική Septem A.C.E (8,2%).

 

Με τα πλούσια και κρύα ορεκτικά που έχουν ως βάση τους το κρέας, μια βελγική μπίρα θα δώσει την λάμψη στο φαγητό: Ένα πολυεπίπεδο terrineταιριάζει απόλυτα με την γλυκόξινη, πολύπλοκη και ξεχωριστή γεύση της Rodenbach Grand Cru (6%) ενώ στο λιπαρό και έντονο πατέ η Westmalle Dubbel (7%) είναι o ιδανικός συνοδός του.

 

Τα τραγανά τυροπιτάκια ταιριάζουν με την ντελικάτη γεύση μιας Peroni (5,1%) ή μιας Stella Artois (5%) και τα πιτάκια με κρέας, λουκάνικο ή κιμά, θέλουν την φρεσκάδα μιας σιταρένιας Weisse που μπορεί να είναι από μια μαλακή Weihenstephaner Weisse (5,4%) μέχρι μια πιο γεμάτη Paulaner Weisse (5,5%).

 

Οι χορτοφάγοι είναι οι ευνοούμενοι της μέρας καθώς έχουν τις περισσότερες επιλογές και τις γήινες γεύσεις σε πλήρη αρμονία! Από την παραδοσιακή ελληνική χορτόπιτα και κολοκυθόπιτα έως το
πλούσιο χορτοφαγικό wellington οι σκουρόχρωμες Porter ή Stout, χωρίς να είναι ιδιαίτερα πικρές και ξηρές, δένουν πολύ καλά. Μια Fuller’s Porter (5,4%), Anchor Porter (5,6%), Black Wych (5%) καθώς και η ελληνική Voreia Stout (6%) είναι από τις σίγουρες επιλογές.

 

Μια πλούσια σε βύνη και γλυκιά μπίρα που περιέχει στα συστατικά της μέλι, όπως η Fuller’s Honey Dew (5%) και η Septem Golden Honey Ale (6,5%), μεταμορφώνουν τα μανιτάρια σε γκουρμέ απόλαυση ενώ τα ψητά πλευρώτους στη σχάρα με σάλτσα βαλσάμικου η Volkan Black (5%) με μέλι Σαντορίνης συμπληρώνει και αναδεικνύει μοναδικά το σώμα τους.

 

Πιάτα που περιέχουν αρκετή τομάτα ταιριάζουν εξαιρετικά με Biere de Garde και εναλλακτικά με μια καπνιστή όπως την Schlenkerla Marzen (4,8%) ή την Alaskan Smoked Porter(6,5%).

 

Οι πολύχρωμες σαλάτες με ξηρούς καρπούς αναζητούν γήινες γεύσεις για να τις συμπληρώσουν: Rogue Hazelnut Brown Nectar (6%) με φουντούκι, Hobgoblin (5,2%), οι σιταρένιες Inedit (4,8%) και Volkan Grey (5%) με περγαμόντο και μέλι, η Crazy Donkey (6%) και οι Pils: Delphi (4,5%), Διώνη (5,3%), Pilsne rUrquell (4,4%), Septem Pils (5%) και Warsteiner (4,8%).

 

Μπίρες με το κυρίως

Βασιλιάς του φαγητού είναι η κόκκινη RedAle! Έχουμε δε να επιλέξουμε: Brewdog Five AM Red Ale (5%), Mary Rose (5%) και Septem Red Ale (4,6%). Οι εποχιακές Saison, όπως η Urthel Saisonniere (6%) καθώς και μπίρες με βοτανικές νότες αποτελούν και αυτές εύστοχο γευστικό συνδυασμό.
Το ψητό χοιρινό με πορτοκάλια ή κυδώνια, δαμάσκηνα, σταφίδες και μπαχαρικά ταιριάζει εξαιρετικά με την γλυκόξινη Douchesse De Bourgogne (6,2%), ωστόσο συνδυάζεται πολύ καλά με ξεχωριστές Alesκαι Lagers, σκουρόχρωμες αλλά και ξανθές: Affligem Double (6,8%), La Trappe Quadrupel (10%), Hacker Pschorr Keller (5,5%), Staropramen Dark (4,4%), ΗΒ Dunkel (5,2%), Konig Ludwig Dunkel (5,1%), Septem Pale Ale (4,7%), οργανική pale ale Scarecrow (4,7%), Westmalle Triple (9,5%), Tripel Karmeliet (8,5%), Fischer Tradition (6,5%), Volkan Blonde (5%).

 

Μπίρες με το επιδόρπιο

Οι πιο γλυκές και γεμάτες μπίρες είναι απαραίτητες στην προκειμένη περίπτωση. Οι Stout είναι εδώ και τα καταφέρνουν καλά καθώς και αυτές όπως και τα γλυκά έχουν πλούσια γεύση. Ο καφές, η σοκολάτα, η καραμέλα και το καβούρδισμα που χαρακτηρίζουν τις Stout δένουν καλά με τις έντονες γεύσεις της πουτίγκας, του κορμού σοκολάτας ή ακόμα και με μια τούρτα με κρέμα, που συνηθίζεται από πολλούς. Για τον κορμό σοκολάτας ένας εξαιρετικός έως τέλειος συνδυασμός είναι η γλυκιά και πικάντικη Samichlaus (14%), η οποία θα πρέπει να βρίσκεται στην ίδια ζεστή θερμοκρασία δωματίου για υπέρτατη απόλαυση! Εάν το γλυκό περιέχει ζεστή καραμέλα, μια Barley Wine ή μπίρες με νότες καραμέλας είναι οι κατάλληλοι συνοδοί: Ionian Epos (5%), La Trappe Bock (7%), Weihenstephaner Korbinian (7,4%), Rogue Dead Guy Ale (6,5%).

Μπίρες afters…

Για μετά το φαγητό ή το τέλος της μέρας οι προτάσεις περιλαμβάνουν σπέσιαλ παλαιωμένες και μη μπίρες, τα στολίδια των ζυθοποιών και τα εκλεκτά ποτά των ζυθόφιλων σε όλο τον κόσμο: Kasteel Cuvée Du Chateau (11%), Rochefort 10 (11,5%), Gouden Carolus Cuvée Vande Kaiser (11%), Gulden Draak (10,5%), Hertog Jan Grande Prestige (10%), Bourbon Barrel Aged (7,9%), Maisels & Friends Chocolate Bock (7,5%).

 

Εις υγείαν!

 

Το Beer Restaurant “Diver” ύστερα από 2 χρόνια ζωηρής παρουσίας στις νύχτες μας έχει γίνει το ιδανικό στέκι για τον πιο απαιτητικό και “ ψαγμένο ” λάτρη της μπύρας. Η σχέση ποιότητας – τιμής είναι σαφώς υπέρ σας 10-12 euro για ένα πλήρες γεύμα με την μπίρα.

 

Η Diver Beer στην οδο Αγ.Παντων στον αριθμο 43 δεν περίμενε εμένα να την ανακαλύψω, αφού μέσα στα σχεδόν δυο χρόνια λειτουργίας της έχει αποκτήσει το δικό της πιστό κοινό. Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης της Ανδρεας Διαμαντοπουλος [ενας εκ των δυο] διατηρεί χαμηλό προφίλ και συνεχίζει να πιστεύει ότι αυτό είναι ένα μαγαζί που πρέπει να ανακαλυφθεί από όσους αναζητούν την καλή μπύρα. Η συζήτηση μαζί του περι μπίρας ηταν απολαυστική και τον ευχαριστούμε πολύ.

 

~ Νατάσα Λιτσαρδοπούλου

 

* ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή των κειμένων με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς γραπτή άδεια του δημιουργού.