elenfrdeitru

logo corfuwall

Live Radios

Λογότυπο

Κερκυραϊκός Οδηγός Διασκέδασης, Events, Πολιτιστικά, Εκδηλώσεις, Θέατρο, Σινεμά, Φεστιβάλ, Συναυλίες, Φαγητό ...Κέρκυρα | CorfuWall.gr

Μπορείτε να κατεβάσετε το λογότυπο μας και να το προσθέσετε στις αφίσες σας πατώντας εδώ.

Σχετικά

To Corfu Wall, ο Κερκυραϊκός οδηγός διασκέδασης, παρουσιάζει με μοναδικό και καλαίσθητο τρόπο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και των events της Κέρκυρας.

Συνεχή ενημέρωση για όλα τα party με γνωστούς έλληνες και ξένους dj, mainstream μουσική, έντεχνες, ρεμπέτικες, λαϊκές και παραδοσιακές βραδιές ζωντανής μουσικής, πολιτιστικά δρώμενα, συναυλίες, θέατρο, χορό, και την εναλλακτική σκηνή της Κέρκυρας μέσα από τους πολυχώρους και τα φεστιβάλ.

Μείνετε μαζί μας, η ιστοσελίδα μας θα εμπλουτίζεται καθημερινά με μαγαζιά, events και επιλογές διασκέδασης.

Επισκέπτες

Η φιλοσοφία μας στηρίζεται στη λειτουργικότητα της σελίδας η οποία επιτρέπει εύκολη και γρήγορη ενημέρωση για όλους με ένα κλικ για να μη χάνετε ποτέ πληροφορία.

Η περιήγηση απλή…Στην αρχική σελίδα παρουσιάζονται τα events της ημέρας που διανύουμε - για περισσότερες πληροφορίες, κλικάρετε πάνω στην κάθε αφίσα.

Περιηγηθείτε είτε μέσω του κεντρικού μενού επιλέγοντας τα αγαπημένα σας μαγαζιά ή μπορείτε να κάνετε αναζήτηση με τις "Επιλογές Διασκέδασης" και το “Πρόγραμμα της Εβδομάδας” αριστερά της σελίδας.

Επαγγελματίες

Κάντε τους χρήστες μας… πελάτες σας

Το Corfu Wall αναγνωρίζοντας την ανάγκη για έναν ολοκληρωμένο Κερκυραϊκό οδηγό διασκέδασης προσφέρει έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο προβολής και παρουσίασης των εκδηλώσεων και των events της επιχείρησης σας.

Προσελκύστε εύκολα και άμεσα νέους επισκέπτες. Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 6932474808 ή μέσω του email μας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο διαφήμισης της επιχείρησης σας.

Επικοινωνία

Για οποιοδήποτε σχόλιο ή πληροφορία σχετικά με το Corfuwall.gr μή διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας.

Tηλέφωνο CorfuWall.gr: 6932474808

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!

festival optikoakoustikon texnon 2017 1

 

Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών 20 Μαΐου - 11 Ιουνίου 2017, Κέρκυρα

 

** Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

 

11ο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών
Ιόνιο πανεπιστήμιο, Κέρκυρα-Αθήνα, 20 Μαΐου - 11 Ιουνίου 2017

 

Στο 11ο πλέον έτος διεξαγωγής του, το Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών της Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου, επεκτείνεται στον χώρο και τον χρόνο: το Φεστιβάλ θα διαρκέσει συνολικά 23 μέρες, από τις 20 Μαΐου έως τις 11 Ιουνίου, ενώ τόπος διεξαγωγής του, εκτός από την Κέρκυρα, θα είναι και η Αθήνα. Πιο συγκεκριμένα, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα φιλοξενηθεί η εκδήλωση
«Αναδρομή στο Μέγαρο», η οποία περιλαμβάνει στο πρόγραμμά της μια έκθεση ψηφιακής τέχνης ή ψηφιακών έργων, συναυλίες ηλεκτροακουστικής μουσικής καθώς και πρόγραμμα masterclasses και ομιλιών με θέμα «Τέχνη & Ψηφιακός Πολιτισμός» (20-21 Μαΐου). Στην έδρα του φεστιβάλ, την Κέρκυρα, θα διεξαχθούν το δεύτερο διεθνές συνέδριο «Ταμπού-Παράβαση-Υπέρβαση στην Τέχνη και την Επιστήμη», μέρος του οποίου αποτελεί η παρουσίαση δύο εκθέσεων, και το πρώτο Θερινό Σχολείο με θέμα τις Υβριδικές Τέχνες. Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει θεωρητικές και καλλιτεχνικές εισηγήσεις (26-28 Μαΐου), μια έκθεση επιστημονικών παρουσιάσεων μέσω πόστερς (26-30 Μαΐου), καθώς και μια ομαδική έκθεση καλλιτεχνικών έργων υπό τον τίτλο Body Esc (25 Μαΐου – 4 Ιουνίου). Στο πρόγραμμα του Θερινού Σχολείου, εκτός από τα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα, συμπεριλαμβάνονται διαλέξεις από προσκεκλημένους ομιλητές του καλλιτεχνικού και επιστημονικού χώρου (29 Μαΐου – 11 Ιουνίου).

 

Επίσημη Διαδικτυακή Τοποθεσία: http://avarts.ionio.gr/festival/

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ»
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, 20-21 Μαΐου 2017

 

Το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας και το Εργαστήριο Hλεκτροακουστικής Μουσικής Έρευνας και Eφαρμογών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου (ΕΡΗΜΕΕ), παρουσιάζουν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 20 και 21 Μαΐου 2017, το 11ο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών. Το Φεστιβάλ, πραγματοποιείται κάθε χρόνο, από το 2006 στην Κέρκυρα, έχει καταστεί θεσμός και σημείο αναφοράς για τις ψηφιακές τέχνες του ήχου και της εικόνας.

 

Το διήμερο περιλαμβάνει ένα πυκνό πρόγραμμα εκθέσεων, προβολών, συναυλιών, ειδικών εργαστηρίων, εισηγήσεων και masterclasses. Το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας παρουσιάζει σε μια αναδρομική έκθεση ψηφιακής τέχνης την πορεία του μέσα στο χρόνο, με επιλεγμένα έργα αποφοίτων, μεταπτυχιακών φοιτητών, υποψηφίων διδακτόρων και καθηγητών του. Παράλληλα με την έκθεση, έχουν οργανωθεί προβολές έργων των διεθνούς φήμης καλλιτεχνών, Eija- LiisaAhtila, Barry Purves και Theodore Ushev. Το πρόγραμμα αυτό συμπληρώνεται από εργαστήρια, masterclasses και ομιλίες διακεκριμένων προσκεκλημένων γύρω από την τέχνη, την τεχνολογία και την αισθητική της video art και του animation (Τέχνη & Ψηφιακός Πολιτισμός).

 

Η έκθεση θα περιλαμβάνει διαδραστικές οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις, έργα animation και video art, τρισδιάστατες χαρτογραφικές προβολές (projection mapping), ηχητικά περιβάλλοντα, διαδραστικά και ηχητικά παιχνίδια (audio games), εκθέσεις κόμικ και φωτογραφίας.

 

εργαστήρια θα είναι ανοικτά για το κοινό, και θα έχουν ως αντικείμενο τη δυσδιάστατη και τρισδιάστατη εμψύχωση (2D& 3D animation), τις διαδραστικές οπτικοακουστικές τεχνολογίες (interactive audiovisual platforms), τις χαρτογραφικές προβολές στο χώρο (projection mapping), και την έρευνα γύρω από ψηφιακά υβριδικά υλικά.

 

Στο πρόγραμμα masterclasses και ομιλιών, τιμώμενο πρόσωπο θα είναι η διεθνούς φήμης video artist, Eija-Liisa Ahtila, η οποία θα εισάγει το κοινό στη σχέση του έργου της με τον κινηματογράφο την εποχή της ψηφιακής τεχνολογίας. Οι animators, Barry Purves και Theodore Ushev, που προσκαλέσαμε σε συνεργασία με το BETHERE! Corfu Animation Festival, θα μιλήσουν για την τέχνη, τις τεχνικές τους και τη σχέση τους με την τεχνολογία. Η ομιλία του Dan Lejerskar, EON-Reality Chairman, έχει τίτλο «Η Εξέλιξη της Αγοράς Αυξημένης Πραγματικότητας & το Πρόβλημα Αλληλεπίδρασης Ανθρώπου – Υπολογιστή» και ο Καθηγητής Νικόλαος Κανελλόπουλος θα παρουσιάσει το θέμα «Από τον υπολογιστή των Αντικυθήρων στον Κβαντικό υπολογιστή: Επαυξημένη πραγματικότητα και Τέχνη». O διευθυντής του Bethere!και υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας, Βασίλης Κρουστάλλης θα μιλήσει για τη σχέση του animation με την πολιτική και ο καθηγητής Μιχάλης Μεϊμάρης θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα «Human[e]ducation για μια "αρκετά καλή" οθόνη».

 

Το Εργαστήριο Ηλεκτροακουστικής Μουσικής Έρευνας και Εφαρμογών (ΕΡΗΜΕΕ) θα παρουσιάσει έργα ηλεκτροακουστικής μουσικής σε ένα ειδικά σχεδιασμένο πολυκαναλικό σύστημα ηχητικής διάχυσης που προσφέρει στον ακροατή μια μοναδική ακροαματική εμπειρία. To πρόγραμμα με γενικό τίτλο ΑΚΟΥSΜΑΤΑ 2017, περιλαμβάνει πέντε συναυλίες με έργα συνθετών ηλεκτροακουστικής μουσικής. Προσκεκλημένοι για το διήμερο αυτό είναι οι Volkmar Klein και Τhomas Gorbach.

 

Το διήμερο αυτό είναι μια συμπαραγωγή της Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο πλαίσιο του προγράμματος Γέφυρες και σε συνεργασία με το Animasyros και το BETHERE! Corfu Animation Festival.

 

Το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας (έτος ιδρύσεως 2004) παρέχει προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές για τους καλλιτέχνες των Νέων Μέσων, και μαζί με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών αποτελούν τη Σχολή Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου.

 

Το Εργαστήριο Ηλεκτροακουστικής Μουσικής Ερευνας και Εφαρμογών (ΕΡΗΜΕΕ) του Τμήματος Μουσικών Σπουδών (έτος ιδρύσεως 2003), είναι μια ερευνητική μονάδα που υποστηρίζει το πρόγραμμα της Τεχνολογίας της Μουσικής στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών, και παράγει πρωτότυπο έργο στον ευρύτερο τομέα της χρήσης της ηλεκτρονικής τεχνολογίας στη μουσική και γενικότερα στην ηχητική τέχνη.

 

Η Eija-Liisa Ahtila ανήκει στους πλέον καταξιωμένους εικαστικούς καλλιτέχνες και σκηνοθέτες ταινιών βίντεο. Στο έργο της, που αποκαλεί “ανθρώπινα δράματα”, έχει εστιάσει σε υπαρξιακά ζητήματα και στην κινηματογραφική γλώσσα, και, πιο πρόσφατα, σε βαθύτερα θεωρητικά και φιλοσοφικά ζητήματα που αφορούν την ανθρώπινη ύπαρξη και τον πολιτισμό. Έχει εκθέσει, μεταξύ άλλων, σε ατομικές και αναδρομικές εκθέσεις στην Tate Modern, στο MoMA, στο Guggenheim, Bilbao, Jeu de Paume, στη Neue Nationalgalerie στο Βερολίνο, στο Kiasma στο Ελσίνκι, στο Moderna Museet στη Στοκχόλμη, ενώ έχει συμμετάσχει σε σημαντικές εκθέσεις, όπως η Μπιενάλε της Βενετίας.
www.tate.org.uk/context-comment/video/moving-images-eija-liisa- ahtila
www.crystaleye.fi/

 

Ο Barry J. C. Purves είναι Bρετανός σκηνοθέτης, σκηνογράφος, σεναριογράφος και παραγωγός, κυρίως – αλλά όχι αποκλειστικά, ταινιών animation. Ο Purves έχει τιμηθεί με περισσότερες από εξήντα διεθνείς διακρίσεις καλύτερης σκηνοθεσίας, καλύτερου φιλμ, grandprix, και με υποψηφιότητες για βραβεία Oscar και BAFTA. Αναδρομικές εκθέσεις του έργου του, μεταξύ άλλων, διοργανώθηκαν από το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Εδιμβούργου (Edinburgh International Festival), το Φεστιβάλ Μαριονέτας του Bristol (Bristol Puppet Festival), το Διεθνές Φεστιβάλ Animationτου Λονδίνου (London International Animation Festival).

www.barrypurves.com

 

O Theodore Ushev είναι animator, γραφίστας, εικονογράφος και πολυμεσικός καλλιτέχνης. Σπούδασε στο Kjustendil και στη Εθνική Ακαδημία Τεχνών στη Σόφια, animation, σκηνογραφία και γραφικές τέχνες. Για τον Ushev, το animation έχει κοινωνικοπολιτική και ανθρωπιστική σημασία και θεραπευτική δύναμη. Στο έργο του διερευνά τη σχέση του μέσου του με τις εικαστικές τέχνες και τα κινήματα των ιστορικών πρωτοποριών.
www.ushev.com
www.nfb.ca/explore-all-directors/theodore-ushev/

 

Ο Βασίλης Κρουστάλλης είναι Κερκυραίος, εμπνευστής και διευθυντής του BeThere! Corfu Animation Festival, εκδότης του animation portal, zippyframes.com και υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας. Το 2016 τιμήθηκε από το Society for Animation Studies με το βραβείο Norman McLaren – Evelyn Lambart Award για το καλύτερο επιστημονικό άρθρο του 2014-2015. Πρόσφατα επιλέχθηκε ως πρέσβης για την Ελλάδα, του νεοσύστατου θεσμού των Ευρωπαϊκών Βραβείων Animation.

 

Ο Δρ Νικόλαος Κανελλόπουλος, B.Sc., M.Sc., Ph.D., είναι Καθηγητής με γνωστικό αντικείμενο Υπολογιστικά Συστήματα & Εφαρμογές Πληροφορικής στο Τμήμα Τεχνών Ήχου & Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου και εκλεγμένος Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου του Ιονίου Πανεπιστημίου. Το δημοσιευμένο έργο του περιλαμβάνει τρία διεθνή διπλώματα ευρεσιτεχνίας και περίπου 100 επιστημονικές εργασίες/μελέτες. Σήμερα, κύριο ερευνητικό ενδιαφέρον του είναι η εφαρμογή της ψηφιακής τεχνολογίας στην οπτικοακουστικό τέχνη διαδραστικών συστημάτων (VR/AR).
avarts.ionio.gr/gr/department/professors-lecturers/323- kanellopoulos/

 

Ο Δρ Μιχάλης Μεϊμάρης, Καθηγητής Νέων Τεχνολογιών και Μ.Μ.Ε. στην Επικοινωνία και την Εκπαίδευση, με σημαντικό έργο στον τομέα της ψηφιακής αφήγησης, έχει υπηρετήσει στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του οποίου διετέλεσε Πρόεδρος επί σειρά ετών. Είναι ο Διευθυντής του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας, ενώ στο παρελθόν ίδρυσε και διεύθυνε το Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών στην Επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα ΜΜΕ. Έχει τιμηθεί από τη Γαλλική Δημοκρατία με τον τίτλο του Chevalier de l’Ordre des Palmes Academiques (Ιππότης του Τάγματος του Ακαδημαϊκού Φοίνικα). Ο Δρ Μιχάλης Μεϊμάρης συμμετέχει από την 1η Ιανουαρίου 2014 στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου για τις Τεχνολογίες της Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση (Institute for Information Technologies in Education) της UNESCO.
mmeimaris.gr

 

Ο Dan Lejerskar ξεκίνησε την καριέρα του στη Volvo Aerospace ως διαχειριστής προγράμματος για τον κύριο κινητήρα του πυραύλου Arianne 5. Ο Lejerskar κατέχει διπλό πτυχίο Masters of Science στη Μηχανολογία και στην Επιστήμη των Υπολογιστών από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Chalmers του Γκέτεμποργκ της Σουηδίας. Στα βραβεία του συγκαταλέγονται το «Πιο Επιτυχημένος Επιχειρηματίας για την Ταχύτερα Αναπτυσσόμενη Εταιρεία στη Σουηδία», και συν-νικητής με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Volvo AB το «Chalmers University of Technology Daleen Prize & Entrepreneur of the Year».
www.eonreality.com/dan-lejerskar

 

Ο Thomas Gorbach είναι συνθέτης ηλεκτροακουστικής μουσικής. Έχει σπουδάσει παραδοσιακή κλασική μουσική στην Ελβετία με εξειδίκευση στο όμποε, τη σύνθεση και τη μουσική διεύθυνση καθώς και σπουδές στην ανάλυση, την ερμηνεία και την σύνθεση ηλεκτροακουστικής μουσικής στο Τμήμα Ηλεκτρονικής Μουσικής του Πανεπιστημίου Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών της Βιέννης. Έχει δώσει ποικίλες διαλέξεις για την Ηλεκτροακουστική Μουσική τόσο στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Βιέννης όσο και στο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Τεχνών της Βιέννης. To 2007, ξεκίνησε να κατασκευάζει το πρώτο Acousmonium της Αυστρίας, το Vienna Acousmonium με το οποίο πραγματοποίησε περισσότερες από 40 συναυλίες.
www.theacousmaticproject.at

 

Μεγαλωμένος στη Βιέννη, ο Volkmar Klien πέρασε την παιδική του ηλικία μέσα στην πλούσια μουσική ζωή της πόλης με όλες τις ένδοξες παραδόσεις και τις μουσικές τελετουργίες της. Εργαζόμενος σε αυτό το πλαίσιο, ο Klien προσπαθεί σήμερα να επεκτείνει τις παραδοσιακές πρακτικές σύνθεσης, παραγωγής και ακρόασης πολύ πέρα από τα καθιερωμένα πλαίσια της μουσικής συναυλιών. Είναι καθηγητής σύνθεσης και διευθυντής του Ινστιτούτου για τη σύνθεση και τη διεύθυνση στο Πανεπιστήμιο Anton Bruckner (Linz, Αυστρία).
www.volkmarklien.com

 

Επιτροπή Φεστιβάλ:
Επίτιμη Πρόεδρος: Μαριάννα Στραπάτσακη
Πρόεδρος: Κωνσταντίνος Τηλιγάδης
Μέλη: Δημήτρης Μαραγκόπουλος, Έλενα Χαμαλίδη, Απόστολος Λουφόπουλος, Ανδρέας Μνιέστρης, Θοδωρής Λώτης, Ιουστίνη Αντιγόνη Ελούλ, Νίκος Κόκκαλης, Βασίλης Ψαρράς, Βασίλης Κρουστάλλης

avarts.ionio.gr/gr/ music.ionio.gr/gr/research/laboratories/
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 


2ο ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΤΑΜΠΟΥ-ΠΑΡΑΒΑΣΗ-ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ»
Κέρκυρα, 25 Μαΐου-4 Ιουνίου 2017

 

Το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου διοργανώνει, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το δεύτερο διεπιστημονικό συνέδριο «Ταμπού – Παράβαση - Υπέρβαση στην Τέχνη και την Επιστήμη», το οποίο περιλαμβάνει παρουσιάσεις θεωρητικού και καλλιτεχνικού περιεχομένου
καθώς και δύο εκθέσεις. Από τις 25 Μαΐου έως τις 4 Ιουνίου 2017, η διοργάνωση αυτή θα πραγματοποιηθεί σε διαφορετικά σημεία της πόλης της Κέρκυρας.

 

Το συνέδριο «Ταμπού – Παράβαση - Υπέρβαση στην Τέχνη και την Επιστήμη» επικεντρώνεται: α) σε ερωτήματα γύρω από τη φύση του Απαγορευμένου και την αισθητική του Οριακού όπως αυτά εκφράζονται στην τέχνη που χρησιμοποιεί – ή εμπνέεται από – την τεχνολογία και την επιστήμη και β) στο άνοιγμα ευκαιριών για τη δημιουργική συνάντηση της τέχνης με την επιστήμη. Εμπνέεται από τους πρωτοπόρους που αμφισβήτησαν τον γραμμικό τρόπο σκέψης για τις τέχνες του χώρου και τα media που εισάγουν τη διάσταση του χρόνου και από όσους κατάφεραν να υπερβούν την ψευδαίσθηση της πραγματικότητας και τους περιορισμούς της τεχνολογίας ενώ αφιερώνεται σε όλους όσοι συνεχίζουν να διευρύνουν τα όρια πέρα από την επινόηση ενός ακόμη gadget και να κατανοούν τον ουσιώδη ρόλο που παίζει η φαντασία όταν συγχρονίζεται με την πραγματικότητα. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 26-28 Μαΐου στην Ιόνιο Ακαδημία (Ιονίο Πανεπιστημίου).

 

Οι προσκεκλημένοι ομιλητές είναι σημαντικά ονόματα της σύγχρονης τέχνης και επιστήμης, όπως οι Gunalan Nadarajan, Irina Aristarkhova, Luís Graça, Marta de Menezes, Roy Ascott, María Antonia González Valerio, Polona Tratnik και Kathy High.

 

Ο Gunalan Nadarajan, θεωρητικός και επιμελητής τέχνης, είναι Κοσμήτορας και Καθηγητής του Penny W. Stamps School of Art and Design, του Πανεπιστημίου του Michigan. Έχει υπηρετήσει σε μια ποικιλία ακαδημαϊκών ρόλων σε διδασκαλία, διοίκηση και έρευνα για πάνω από δύο δεκαετίες.

 

Η Irina Aristarkhova γράφει και διδάσκει πάνω σε θέματα φεμινιστικής θεωρίας και σύγχρονης αισθητικής. Εντάχθηκε στο διδακτικό προσωπικό της Σχολής Τεχνών και Design ως Αναπληρώτρια Καθηγήτρια το 2012.

 

Ο Luís Graça είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Lisbon Medical School, όπου διευθύνει μια ομάδα έρευνας πάνω στη μοριακή και κυτταρική ανοσολογία, στο Instituto de Medicina Molecular του Πανεπιστημίου της Λισαβόνας.

 

Η Marta de Menezes είναι Πορτογαλίδα καλλιτέχνης που εξερευνά τη διασταύρωση μεταξύ Τέχνης και Βιολογίας, δουλεύοντας σε ερευνητικά εργαστήρια και αναδεικνύοντας τον τρόπο που οι καινούργιες, σχετικές με τη βιολογία τεχνολογίες, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ένα νέο μέσο καλλιτεχνικής έκφρασης.

 

Ο Roy Ascott, καλλιτέχνης και ερευνητής στον τομέα της Κυβερνητικής και της Τηλεματικής, είναι πρόεδρος του Planetary Collegium, και του DeTao Master of Technoetic Arts at the DeTao Masters Academy της Σαγκάης. Είναι επίτιμος διδάκτορας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

 

Η María Antonia González Valerio είναι καθηγήτρια στο Universidad Nacional Autónoma de México (UNAM). Η έρευνά της αφορά την οντολογία και την αισθητική, καθώς και τη διεπιστημονικό όριο των Τεχνών, των Επιστημών και των ανθρωπιστικών σπουδών, ειδικά στον τομέα που χρησιμοποιεί bio-media.

 

H Polona Tratnik, Ph.D. είναι κοσμήτορας του Alma Mater Europaea – Institutum Studiorum Humanitatis, Faculty and Research Institute for Humanities, Ljubljana, όπου είναι επίσης καθηγήτρια και επικεφαλής του Τμήματος Έρευνας. Είναι πρόεδρος της Slovenian Society of Aesthetics (από το 2011), και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της International Association of Aesthetics.

 

Η Kathy High (ΗΠΑ) είναι διεπιστημονική καλλιτέχνης και εκπαιδευτικός, με αντικείμενο την τεχνολογία, την τέχνη και τη βιολογία. Στο έργο της εξετάζει τα ζώντα συστήματα, την ενσυναίσθηση, την ικανότητα συναίσθησης των ζώων, καθώς και τα κοινωνικά, πολιτικά και ηθικά διλήμματα που σχετίζονται με τη βιοτεχνολογία και τις περιβάλλουσες αυτήν βιομηχανίες. Η Kathy High είναι καθηγήτρια Τεχνών στο Rensselaer Polytechnic Institute, στο Troy της Νέας Υόρκης.

 

Εκτός από τις ομιλίες, το διεπιστημονικό συνέδριο «Ταμπού-Παράβαση- Υπέρβαση στην Τέχνη και την Επιστήμη» θα φιλοξενήσει δύο εκθέσεις. Η πρώτη έκθεση περιλαμβάνει επιστημονικές παρουσιάσεις μέσω πόστερς και διοργανώνεται από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο σε συνεργασία με το A-Club του Planetary Collegium στην Ιόνιο Βουλή στην Κέρκυρα από τις 26 Μαΐου έως τις 30 Μαΐου, 2017. Η δεύτερη έκθεση, Body Esc, στοχεύει να προκαλέσει έναν συνοπτικό στοχασμό πάνω στην έννοια του σώματος, κατά την ψηφιακή και βιοτεχνολογική εποχή. Παρουσιάζει καλλιτεχνικά έργα από ποικίλα μέσα, τα οποία έχουν δημιουργηθεί από Έλληνες και από διεθνείς καλλιτέχνες σε διάφορες περιόδους. Μεταξύ άλλων, θα εκτεθούν έργα από τον Andrew Carnie, τον Joseph Nechtaval, την Kira O’Reilly και τον Νίκο Παναγιωτόπουλο. Η έκθεση Body Esc θα λάβει χώρα στη Δημοτική Πινακοθήκη Κέρκυρας, από τις 25 Μαΐου έως τις 4 Ιουνίου, 2017.

 

Ο Andrew Carnie είναι καλλιτέχνης και πανεπιστημιακός. Αυτή την περίοδο είναι μέλος του διδακτικού προσωπικού στη Σχολή Καλών Τεχνών στο Winchester School of Art, του University of Southampton, στην Αγγλία. Η καλλιτεχνική του δραστηριότητα περιλαμβάνει συχνά μια ουσιαστική διάδραση με επιστήμονες σε διάφορους τομείς, κατά το στάδιο της αρχικής ανάπτυξης των έργων του.

 

Ο Joseph Nechtaval είναι μετα-εννοιολογικός ψηφιακός καλλιτέχνης και θεωρητικός τέχνης που δημιουργεί ζωγραφικούς πίνακες με τη βοήθεια υπολογιστή, καθώς και computer animations, συχνά μέσω της χρήσης ειδικά κατασκευασμένων ιών υπολογιστή.

 

H Kira O'Reilly είναι καλλιτέχνης έχοντας ως βάση της το Helsinki και πρόσφατα επικεφαλής του προγράμματος Master of Art στην Οικολογία και τη Σύγχρονη Επιτέλεση στη Θεατρική Ακαδημία του University of the Arts στο Helsinki. Η πρακτική της προέρχεται από ένα υπόβαθρο στην οπτική τέχνη, έχοντας εσκεμμένα μια διεπιστημονική και μη προσέγγιση. Τα ενδιαφέροντας της σχετίζονται με την επιτέλεση, τις βιοτεχνολογικές πρακτικές και τη γραφή με την οποία εξετάζει θεωρητικές αναδιαμορφώσεις γύρω από το Σώμα.

 

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, φωτογράφος, θεωρητικός και κριτικός της φωτογραφίας έχει πραγματοποιήσει εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έγινε μέλος του διδακτικού προσωπικού στο Τμήμα Φωτογραφίας του ΤΕΙ Αθηνών το 1986, από το οποίο συνταξιοδοτήθηκε όντας Καθηγητής Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας, το 2012. Πρόσφατα, έχει ξεκινήσει συνεργασία με το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

 

Επιτροπές:
Συντονιστική Επιτροπή: Roy Ascott, Adam Zaretsky, Dalila Honorato, Leigh Landy, Melentie Pandilovski, Stelarc, Polona Tratnik, Ανδρέας Φλώρος
Επιστημονική & Καλλιτεχνική Επιτροπή: Greg Anderson, Σταύρος Βλίζος,
Marco Maria Gazzano, Ανδρέας Γιαννακουλόπουλος, Τζίνα Γιωτάκη, Luis Graça, Ρενάτα Δαλιανούδη, Ιωάννης Ζάννος, Adam Zaretsky, Dalila Honorato, Ιωάννης Καναράκης, Νικολάος Κανελλόπουλος, Ασημίνα Κανιάρη, Andrew Carnie, Κατερίνα Καρούσου, Άννα Καφέτση, Αχιλλέας Κεντώνης, Απόστολος Λουφόπουλος, Γιώργος Μανιάτης, Πολυξένη Μάντζου, Ειρήνη Μαυρομμάτη, Marta de Menezes, Marc Mercier, Ξενοφών Μπήτσικας, Brenda Murphy, Αντωνία Πλέρου, Olga Pombo, Avi Rosen, Ειρήνη Στάθη, Μαριάννα Στραπατσάκη, Polona Tratnik, Τάνια Τσιρίδου, Ανδρέας Φλώρος, Μαρία Χάλκου, Έλενα Χαμαλίδη, Δημήτρης Χαρίτος, Άννα Χατζηγιαννάκη
Οργανωτική Επιτροπή: Dalila Honorato, Ανδρέας Γιαννακουλόπουλος, Τάνια Τσιρίδου, Μιχάλης Παναγόπουλος, Μαρία Χάλκου, Γιώργος Δρόσος, Κατερίνα Κανελλοπούλου, Μαρίνα Παπασωτηρίου, Μαρία Σδρόλια

Επίσημη Διαδικτυακή Τοποθεσία: http://avarts.ionio.gr/ttt/

 

 

1ο ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΥΒΡΙΔΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ
Κέρκυρα, 29 Μαΐου έως 11 Ιουνίου 2017

 

Το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας διοργανώνει φέτος το 1ο Θερινό Σχολείο στις Υβριδικές Τέχνες. Το πεδίο των Υβριδικών Τεχνών είναι ευρύ, περιλαμβάνοντας από διαδραστική performance μέχρι και τη Bioart και βρίσκεται στην αιχμή των πιο πρόσφατων εξελίξεων της τεχνολογίας και της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Το πρόγραμμα έχει διεθνή χαρακτήρα και οι συμμετέχοντες προέρχονται από διαφορετικές χώρες και γνωστικά αντικείμενα.

 

Το πρόγραμμα διεξάγεται στην αγγλική γλώσσα και περιλαμβάνει δύο ξεχωριστές εβδομάδες μαθημάτων, από 29 Μαΐου μέχρι 11 Ιουνίου 2017. Τα μαθήματα του Θερινού Σχολείο είναι τα εξής: Εγκεφαλική Απεικόνιση, Διαδικτυακή Τέχνη, Εισαγωγή στις Υβριδικές Τέχνες, Ραδιοφωνική Τέχνη, Σημειολογία του Αλλόκοτου, Αλγοριθμική Σύνθεση, Μεθοδολογία της Ερευνάς στην Τέχνη, Σωματικότητα στη Διαδραστική Περφόρμανς, Creative Coding, Χώρος και Αφήγηση, και Εντοπισμένη Τέχνη. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν επίσης προσκεκλισμένοι ομιλητές και καλλιτέχνες, όπως: Pauline Brooks, Mary Maggic, Adam Zaretsky και Leigh Landy.

 

H Pauline Brooks είναι υφηγήτρια στη Χορευτική Επιτέλεση και Παιδαγωγική στο Liverpool John Moores University, στην Αγγλία. Κατά τα τελευταία χρόνια, η έρευνά της περιλαμβάνει συνεργασία πάνω στη διαμεσική και τελεματική επιτέλεση με συναδέλφους της που ειδικεύονται στο χορό και τη μουσική από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη.

 

Η Mary Maggic είναι μια καλλιτέχνιδα και biohacker της οποίας η δουλειά εστιάζεται στη διασταύρωση της βιοτεχνολογίας και τον ακτιβισμό. Δύο από τα πιο πρόσφατα έργα της, "Open Source Estrogen" και "Estrofem! Lab", στοχεύουν στη δημιουργία πρωτόκολλων DIY για την εξαγωγή και τον εντοπισμό οιστρογόνου ορμόνης από το σώμα και το περιβάλλον, επιδεικνύοντας την μικρο-επιτελεστικότητα τους καθώς και τη δυνατότητα μεταλλαξιγένεσης, όπως το gender-hacking.

 

Ο Adam Zaretsky είναι ένας καλλιτέχνης του Wet-Lab που συνδυάζει Οικολογία, Βιοτεχνολογία, Μη-ανθρώπινες σχέσεις, Σωματική Performance και Γαστρονομία. Η καλλιτεχνική του πρακτική επικεντρώνεται σε μια σειρά από νομικές, ηθικές, κοινωνικές και λιβιδινικές επιπτώσεις των βιοτεχνολογικών υλικών και μεθόδων, με έμφαση στο διαγονιδιακό άνθρωπο. Είναι σήμερα Καθηγητής στο Marist College της Νέας Υόρκης.

 

Ο Leigh Landy είναι συνθέτης και μουσικολόγος. Κατέχει την έδρα της Έρευνας στο Πανεπιστήμιο De Montfort (UK), όπου διευθύνει Μουσική, Τεχνολογία και το Ερευνητικό Κέντρο Καινοτομίας. Στις συνθέσεις του περιλαμβάνονται έργα για το βίντεο, το χορό και το θέατρο. Είναι εκδότης του διεθνούς περιοδικού της μουσικής τεχνολογίας Organised Sound (Cambridge University Press) και συγγραφέας πάνω από 100 άρθρων και έξι βιβλίων.

 

Οργανωτική Επιτροπή
Πρόεδρος: Μιχάλης Παναγόπουλος
Υπεύθυνη Σχεδιασμού Προγράμματος: Dalila Honorato
Μέλη: Ιωάννης Δεληγιάννης, Μαρίλυ Αργυροκαστρίτη, Δήμητρα Παπαχρήστου

 

Επίσημη Διαδικτυακή Τοποθεσία: http://avarts.ionio.gr/summer/

Κερκυραικα Νεα

Γνωρίστε την Κέρκυρα μας μέσα απο όλα τα νέα του CorfuWall.gr

Θερινό ωράριο Λειτουργίας εμπορικών καταστη

Δείτε το αναλυτικό ωράριο εμπορικών καταστημάτων Κέρκυρας ...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την περίοδο του Πάσ

Η διαχείριση της κυκλοφορίας οχημάτων τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατ...

Πετεγολέτσα Κουτσομπολιά, Πειράγματα στην Κ

Τα πετεγολέτσα είναι στοιχείο του Κερκυραϊκού Καρναβαλιού, είναι θεατρικό είδος που...

Καθαρή Δευτέρα με εκδηλώσεις και σαρακοστια

Οι ξέφρενοι εορτασμοί του Τριωδίου ολοκληρώνονται την Καθαρή Δευτέρα ... ...

Νέα Κυκλοφορία Βιβλίου: 'Φάρος Ζωής'

To Βιβλίο 'Φάρος Ζωής',  η ιστορία του Πανούλη από τον συγγραφέα&nbs...

Νέα Βάφλα με Παραδοσιακό Παγωτό Κοντογιάννη

Όταν γευτείς αυτό το παγωτό «επιστέφουν» οι μνήμες από την πρώτη φορά που το δοκίμα...

Αλιευτικός Τουρισμός απο το Fishing Trips i

Στο άμεσο μέλλον στις τεχνητές λίμνες του Corfu Golf Club θα πραγματοποιούνται αποκ...

Δύο Ελληνίδες δημιούργησαν την πλατφόρμα Al

Δυο νέες, δημιουργικές γυναίκες, η Λαρίσα Βέργου και η Ναυσικά Μουζακίτη μάς ταξιδε...

Συνέντευξη με την κ.Α.Πατέλη, Επ.Καθηγήτρια

Τι ακριβώς είναι το θερινό σχολείο ««Ψηφιακές Τεχνολογίες και Καινοτομία στην Τουρι...

H trivago προτείνει τα καλύτερα φεστιβάλ το

H trivago ξεχώρησε 15 αγαπημένα / ανερχόμενα καλοκαιρινά φεστιβάλ στην Ελλάδα που λ...

Δείτε Video απο την μουσική εκδήλωση "αξίζε

Η μουσική εκδήλωση "αξίζει να τραγουδάς" του 5ου Γυμνασίου Κέρκυρας πραγματοποιήθηκ...

Η ΕΡΤ Κέρκυρας εγκαινιάζει τις μεταδόσεις τ

Ο Σταθμός Κέρκυρας της ΕΡΤ, «εγκαινιάζει» για τους περιφερειακούς σταθμούς τη δυνατ...

Οι Γιάννης και Γιώργος Σκολαρίκης στο κρατι

Οι Κερκυραίοι καλλιτέχνες Γιάννης και Γιώργος Σκολαρίκης για μια ακόμη φορά μας κάν...

Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών 20/05 με 1

Πρόγραμμα Καλλιτεχνικών Δράσεων στην ΚΕΡΚΥΡΑ, Πρόγραμμα Εκθέσεων και Ομιλιών ΑΝΑΔΡΟ...

Πρόγραμμα 11ου Φεστιβάλ 2017, 20 Μαΐου - 11

Πρόγραμμα Καλλιτεχνικών Δράσεων στην ΚΕΡΚΥΡΑ, Πρόγραμμα Εκθέσεων και Ομιλιών ΑΝΑΔΡΟ...

Οι Durrells ξεκινούν γυρίσματα και πάλι και

Τα casting θα πραγματοποιηθούν για δύο μέρες στο Divani Corfu Palace στο Κανονι ......

ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΔΡΟΜΗ με πλοίο στην Κασσιώπη και τ

To Wikimedia Community User Group Greece ανακοινώνει την έναρξη του ...

Φωτογραφικός διαγωνισμός - Wiki Loves Earth

To Wikimedia Community User Group Greece ανακοινώνει την έναρξη του ...

Οδηγίες για το σούβλισμα του αρνιού το Πάσχ

Πώς κάνουμε συντήρηση και προστασία του αρνιού? Πως σουβλίζουμε και ψήνουμε σωστά? ...

Ο Κερκυραίος Βασίλης Κορωνάκης νικητής της

Στην κατηγορία που κάνει ντεμπούτο φέτος στο Ελληνικό Πρωτάθλημα, και αναμένεται να...

Δείτε το νέο Video Clip των Gandi που γυρίσ

Το νέο album περιλαμβάνει oκτώ pop τραγούδια, με έντονη indie folk αισθητική, όπου ...

To Κερκυραϊκό Πάσχα ζωντανά σε όλο τον κόσμ

Το Πάσχα της Κέρκυρας θα μεταδοθεί σε όλον τον κόσμο μέσω της συνεργασίας του Start...

Τελετή αναγόρευσης σε Επίτιμo Διδάκτορα του

Μια ιδιαίτερα τιμητική εκδήλωση για το Ιόνιο Πανεπιστήμιο θα γίνει η αναγόρευση του...

Be alert, Be there! Animation και αναπηρία

Ένα ξεχωριστό αφιέρωμα του Be there! Corfu Animation Festival, 29/3-2/4 ...

VIDEO - Στο Γεύσεις και Οίνος αυτή την Κυρι

Τι είναι το μπλε κρασί; Οι Σπύρος και Χρήστος Τασούλας απο την κάβα Διαπόν απαντούν...

Στις 22 Μαρτίου το εξαιρετικό σεμινάριο με

Ο κύκλος σεμιναρίων σχεδιάστηκε με αγάπη, πίστη και τεκμηριωμένη γνώση ότι όλοι/όλε...

2η θέση στον κόσμο στο άλμα εις ύψος η Κερκ

Πολύ μεγάλο ατομικό ρεκόρ στο άλμα εις ύψος σημείωσε στο βαλκανικό πρωτάθλημα κλεισ...

1ος Μαθητικός Διαγωνισμός Καινοτομίας και Δ

Στόχος του διαγωνισμού́ είναι η ανάδειξη της νεανικής καινοτομικής και δημιουργικής...

Εορταστικό ωράριο εμπορικών καταστημάτων Κέ

Δείτε το αναλυτικό ωράριο εμπορικών καταστημάτων Κέρκυρας ...

Πέφτει τo πρώτο χιόνι και στην Κέρκυρα [VID

Χιονόπτωση σημειώνεται αυτή την ώρα, με τις πρώτες νιφάδες χιονιού να πέφτουν στο Π...

Το πρώτο παγωτό Delivery ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ στην

Όταν γευτείς αυτό το παγωτό «επιστέφουν» οι μνήμες από την πρώτη φορά που το δοκίμα...

[VIDEO] - Στην πρώτη θέση του WORLD ORCHEST

Παρακολουθήστε το Video με την υποδοχή της Αποστολής της Φ.Ε."ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ" ,που υπό τ...

Casting για τις ανάγκες του δεύτερου κύκλου

Τα casting θα πραγματοποιηθούν για δύο μέρες στο Divani Corfu Palace στο Κανονι ......

Ο Αλέξης Γεωργούλης μιλά για τους DURRELLS

Ο Αλέξης Γεωργούλης έχει εντυπωσιαστεί από την υψηλή αισθητική της φωτογραφίας της ...

Δείτε το τρέιλερ της σειράς Durrells που κά

Αυτό το καλοκαίρι η Κέρκυρα έχει την τιμητική της ... ...

Φωτογραφικός διαγωνισμός - Wiki Loves Earth

Το Wikimedia Community User Group Greece διοργανώνει φωτογραφικό διαγωνισ...

Εναλλακτικό Πολιτιστικό Εργαστήρι - Πρόγραμ

Tο φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει μαθήματα ξένων γλωσσών, Γιόγκα, Εναλλακτικές Θεραπ...

Δείτε το τρέιλερ απο το νέο video clip της

Το νέο single της Δέσποινας Βανδή “Για Κακή Μου Τύχη” γυρίστηκε στην Κέρκυρα στο χω...

Συνέντευξη με τον Κερκυραίο πρωταθλητή Βασί

Kατάκτηση Πρωταθλήματος, μετάβαση από το motocross, και ανταγωνισμός ...

Δείτε τα 3 νέα Διαφημιστικα Σποτ για την Κέ

Δείτε τα 3 νέα Διαφημιστικά Σποτ της DiscoverGreece.com για την Κέρκυρα που που κάν...

Σπύρος Σκιαδόπουλος: Ο Κερκυραίος πίσω από

Μίλησαμε με τον ιδιοκτήτη της νομικής ιστοσελίδας analuseto.gr Σπύρο Σκιαδόπου...

Δείτε LIVE την σειρά "THE DURRELLS" κάθε Κυ

LIVE προβολή της Βρετανικής σειράς "The Durrells" κάθε Κυριακή στις ... ...

3 εκπληκτικά βιντεο για την Κέρκυρα σάρωσαν

Δείτε 3 πανέμορφα Video με μαγευτικά πλάνα που αναδεικνύουν τις ομορφιές της Κ...

La manera mexicana, Νέα διαφημιστική ταινία

Δείτε την νέα διαφημιστική ταινία για την La Tabernita Mexicana ...

Φωτογραφικό Υλικό απο το 2ο Mamathon την Κυ

Περπατάμε για να τιμήσουμε τις Μανούλες όλου του Κόσμου, μητέρες που δίνουν την προ...

Δείτε το τρέιλερ αφιέρωμα του MEGA στις Φιλ

Ο φακός toy MEGA καταγράφει τις προετοιμασίες των τριών Φιλαρμονικών για τις ημέρες...

Ο "ΤΟΙΧΟΣ ΤΗΣ ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ" στην Κέρκυρα!!!

Πολίτες μεμονωμένοι απ΄όλη τη χώρα που έχουν περίσσεια φαγητού και θέλουν να το δώσ...

WALK FOR FREEDOM, εμπορία ανθρώπων, ημέρα ε

ΔΕΙΤΕ το συγκλονιστικό Video που γυρίστηκε στη Κέρκυρα για την ημέρα ενημ...

«Θεατής»: Μια ταινία μικρού μήκους χρηματοδ

Ο Θοδωρής Βουρνάς, σκηνοθέτης του κινηματογράφου και του θεάτρου, ξεκινά καμπάνια σ...

Μαγική βραδια με σπουδαίους Ελληνες του πνε

Μια σπουδαία βραδιά στις 2 Απριλίου στο The Venetian Well ... παρευρέθηκαν όλο...

Δείτε το trailer της σειράς The Durrells πο

Κυκλοφόρησε: Το ΝΕΟ τρέιλερ της πολυαναμενόμενης σειράς THE DURRELLS ...

Ακούστε "Τα ευαίσθητα" το νέο τραγούδι της

Ακούστε το νέο τραγούδι "Τα ευαίσθητα" της Κερκυραίας τραγουδοποιού Μαρίας Βούλγαρη...

1η Διημερίδα με θέμα «Θηλασμός και Μητρότητ

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκαν οι εργασίες της 1ης Διημερίδας για τον μητρικό θηλασμ...

H Νατάσα Θεοδωρίδου με την Φιλαρμονική Γαστ

Η Ιόνιος Πολιτιστική Ομοσπονδία Αμερικής με αφορμή την συναυλία της Νατάσας Θεοδωρί...

Φωτογραφικό Υλικό απο το «19ο Φεστιβάλ Φολκ

Με επιτυχία έκλεισε το «Φεστιβάλ αλληλεγγύης» το «19ο Φεστιβάλ Φολκλορικών Συγκροτη...

Φωτογραφικό Υλικό απο την μουσική παράσταση

Φωτογραφικό Υλικό απο την μουσική παράσταση «Nobile Teatro di San Giacomo» στην Κέρ...

Φωτογραφικό Υλικό απο το έργο: «Η χειρότερη

Φωτογραφικό Υλικό απο το έργο: «Η χειρότερη μέρα της ζωής μου». ...

Προγράμματα 'Άθληση για όλους" του Δήμου Κέ

Ο Δήμος Κέρκυρας ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας των προγραμμάτων «Άθληση για Όλ...

Oμάδα Χειροτεχνών και Καλλιτεχνών Animarte

Σας ενδιαφέρουν οι τέχνες σε όλες τους τις μορφές; Είστε δημιουργικοί με οποιοδήποτ...

7ο σχολείο Βασικών Γνώσεων για νέους Εθελον

Το 7ο σχολείο Βασικών Γνώσεων για νέους Εθελοντές Διασώστες της Ελληνικής Ομάδ...

19o Φεστιβάλ Φολκλορικών συγκροτημάτων Κέρκ

H εκδήλωση τιμά την εθνική επέτειο και συμβάλλει στον εορτασμό της μέσα από το χορό...

Γνωρίστε το Μουσείο Καποδίστρια την Κυριακή

Tρεις μήνες πριν ανοίξει και πάλι τις πόρτες του, προσφέρουμε στο κοινό της Κέρκυρα...

Στο ρυθμό του Καρναβαλιού και η Κέρκυρα!

Η αποκριάτικη περίοδος μας φέρνει πλήθος εκδηλώσεων! ...

Tελικοί αγώνες του πρωταθλήματος χαντμπολ Λ

Μια όμορφη μέρα για το σχολικό αθλητισμό ήταν η Τετάρτη 3 Φλεβάρη στην Κέρκυρα. Ημέ...

Πλημμύρισε από παιδικά χαμόγελα το Χριστουγ

Ενα τριήμερο που τα είχε όλα... παδικά χαμόγελα, δραστηριότητες, συναυλίες, θεατρικ...

Πρεμιέρα του 5ου Be there! στην κορυφή του

Στην πρεμιέρα της ταινίας θα παρευρίσκεται ο παραγωγός της ταινίας Ron Dyens. ...

1+6 Κερκυραίοι Υδατογράφοι, Ημερολόγιο 2016

Η κυρίαρχη θεματογραφία του ημερολογίου είναι η κερκυραϊκή τοπιογραφία, δουλεμένη μ...

Περίπτερο ενημέρωσης με διανομή ενημερωτικο

Η ΔΗΜΟΠ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS... ...

Πάνω απο 2000 άτομα συγκεντρώθηκαν στην Δια

Μια τεράστια ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας σχημάτισαν σή...

Corfu beer: Στις τρεις καλύτερες του κόσμου

Σύμφωνα με το φετινό μεγαλύτερο διεθνές φεστιβάλ μπίρας στη Βρετανία μία ελληνική μ...

Βραδιά επτανησιακού πολιτισμού, Βραγκανιώτι

Δείτε φωτογραφικό υλικό...Μια όμορφη και συνάμα οργανωμένη βραδιά εξελίχθηκε στο χω...

Έναρξη εγγραφών στα Θεατρικά Εργαστήρια του

Έναρξη εγγραφών στα Θεατρικά Εργαστήρια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας για την περίοδο 2015...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ METROPOLITAN OPERA 2015-2016

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Metropolitan Opera 2015-2016. Δέκα ζωντανές μεταδό...

Μεγάλη συμμετοχή στον 3ο ΚΟΡΙΣΣΟ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜ

Δείτε φωτογραφικό υλικό, νικητές, αποτελέσματα. 96  αθλητές σε όλες τις κατηγο...